www.e-referrer.com

Tuesday, September 1, 2009

MuMmY @ InStItuT jAnTuNg NeGaRa (IJN)


entri mummy kali ni bkn nak menagih simpati sesiapa tetapi sekadar berkongsi rasa..terutama buat sofea..mummy harap satu hari nati sofea dpt membaca luahan hati mummy ni..jgk buat papa yg tak jemu2 dengan mummy...IJN?buat per mummy kat sana? pada teman2 yg da bca tentang kronologi kelahiran sofea sebenarnya ada sambungan cerita selepas sofea dilahirkan..baru hari ni mummy dpt kekuatan nak kongsi semuanya buat teman2 blog mummy yg sudi terjah blog mummy ni...


selepas sofea dilahirkan mummy rasa sakit dada dan sesak nafas yg teramat sakit...so mlm 2 mummy mintak kat nurse bantuan pernafasan..tp pagi 2 waktu doc dtg check sakit mummy xjgk kurang...dgn pantas doc2 pakar tolak mummy ke unit rawatan rapi...sedih sgt sbb terpaksa tinggalkan sofea kat nurse..tp mummy syukur satu mlm 2 mummy dpt bf sofea..kalau u olls nak tau mummy berkampung kat hospital dekat 2minggu..mcm2 doc check..x-ray, check jantung as echo/ecg..segala macam wayar ada kat dada mummy..jujur mummy katakan air mata xpenah lekang dr pipi mummy...bkn sedih ngn penyakit ni tapi sedih mengenangkan sofea...papa yg byk bagi support kat mummy xlupa jgk famili...tiap2 malam nangis...doktor sahkan mummy ada sakit jantung yg melibatkan injap jantung...doc kata injap jantung mummy lemah dan sempit..doc kata nasib mummy baik sbb selamat melahirkan sofea sbb sblum ni ada kes yg sama cam mummy tp xdapat diselamatkan ibu dan bayi..astagfirullahalazim...mengucap panjang mummy...wan sofeala yg paling sedih...menangis sama2 ngn mummy...mak..klu mak baca coretan ni along syg mak...doc kata mummy xleh stress..klu x mmg kena sesak nafas..mana mummy xstress duk dlm LR 8jam tp bukaan rahim stil 4cm..mmg stress..sepatutnya doc kata da c-zer awal2..alhamdulillah mummy selamat dan jgk sofea..terima kasih Ya Allah sbb memberi ruang untuk ku menjadi ibu dan menatap wajah comel sofea...


so sebab tula hari ni buat pertama kalinya mummy kena c/up kat IJN..dan IJN akan jd rumah no 2 mummy lepas ni...thanx mak sebab sanggup ambik cuti semata2 nak jaga sofea hari ni..gambar2 kat bawah sebagai buktinya mummy bakal menjadi pengunjung setia IJN...td mummy kena buat ecg..cam biasa wayar penuh satu dada..doc kata mummy xleh prgnant lagi untuk memastikan kesihatan mummy stabil..takut klu prgnant benda yang sama berulang..mummy pandang papa tp papa kata xper..yg penting kita da ada sofea..kita jga dia betul2..Ya Allah klu la Sofea ditakdirkan satu2nya zuriat buat kami berdua mummy redha..sebab mummy tau klu mummy rasa menderita ada org lagi menderita kat luar sana...sofeala nyawa mummy skrang..andai satu hari nati sofea baca coretan mummy ni ketahuilah syg..mummy terlalu sygkan sofea..terlalu sygkan sofea..mummy kuat hari ni semuanya demi sofea...buat papa semoga tabah dapat isteri yg sakit ni...tabah teman mummy buat rawatan walaupun papa sibuk..sekali lagi mummy pinta jgn ada yg salah erti ngn entri mummy..bkn nak menagih simpati dan kasihan tetapi sekadar luahan rasa seorang wanita,isteri dan ibu...walaupun mummy xdpt jd isteri yg sempurna buat papa lagi lpas ni tp mummy syukur sgt2 sekurang2nya mummy da dpt jd wanita sempurna dan insyaallah seorang ibu yg sempurna..amin..buat teman2 doakanla mummy tabah dengan ujian dr-Nya ni...

ruang menunggu dan pendaftaran...mummy suka sbb xramai org..so selesa sgt..




angka giliran mummy hari ni..




fail peribadi mummy






kad appointment mummy




next appointment mummy pas raya nati




fee yg kena byr untuk rawatan tadi sbb GL mummy ada masalah..so kenala dahulukan duit sendiri dulu..nati claim bila next visit..

28 comments:

suhaidamohaini said...

moga dilla & keluarga tabah menghadapi ujian dr Ilahi ni...

sy berdoa moga dilla sihat2 selalu ye..amin

NURADILLA AZIZAN said...

thanx su...

.:Iz-AnN (",):. said...

moga dilla tabah hadapi segala dugaan yang mendatang...

NURADILLA AZIZAN said...

thanx mot

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

dilla adek ku sayang..
sebak sgt baca coretan dilla nie.. k.e-caR x taw nk ckp ape melainkn dilla kena byk2 sabar.. smua ni dugaan Allah..k.e-caR yakin dilla kuat & tabah tuk hadapinya..

alwiz remember dear, k.e-caR sntiasa ade klu dilla perlukn ape2.. k.e-caR sygkn dilla mcm syg adik sndiri.. sedih bile tgk dilla sakit nie.. sabar yer dilla..

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

tabahkan hati dylla..
ujian allah.. moga dylla cepat sembuh dan kembali sihat..

NURADILLA AZIZAN said...

kak ecar sayang..thanx sgt2 ats semangat yg kak ecar bagi tuk dilla..msa dilla taip ni pun air mata mengalir..sbak..bila kenangkan sofea..kcik lg..klula dilla xder camnerla sofea..kak ecar byk tlng dilla selama ni...dilla xtau nk bls jasa kak ecar..kak ecar jd kakak dilla pun dilla da seronok sgt..thanx kak ecar..dilla pun syg kak ecar..

lina-thanx dear ats doa lina 2..moga Allah beri yg terbaik tuk ksihatan dilla..apapun dilla redha..

.. faizuRa .. said...

salam akak..
ya ALLAH..baru pertama kali sy baca n3 yg mana seorg isteri dan ibu yg tabah mnghadapi ujian-NYA..

buat akak semoga cepat sembuh dan buat suami akak hargailah isterimu sebaik-baiknye..:-)

Azlina Ibu Alisha said...

sabar yer dilla..erm..shahdunyer..

Ieda said...

dilla...sebak ieda baca post dilla kali ni...sedihnya....dilla mest kene kuatkan semngat demi sofea tau....as a friend ieda sanggup berkongsi rasa dengaan dilla....pepun ieda hanya mampu berkata2 hanya dilla yg tau mcm mane perasaannya kan....n....dari jaauh ieda doakuan yg terbaik....

Kerol+Natt=Adam said...

to my dear fren..
alhamdulillah dilla tabah sgt ngn dugaan Allah ni..apepun kte tetap kene bersyukur ngn setiap yg baik mahupun buruk yg DIA kurniak' utk kte..

sesungguhnye dilla Allah itu sentiase menyayangi hamba2nya..dugaan itu tanda yg DIA masih mengingati n syg pd kte..

sbg seorang teman walaupun hanye d'alam maya..nat tetap doak' agar dilla cpt sembuh..tabah n kuatkan semangat demi sofea t'syg..aminn

nur rabiatul adawiyyah said...

hai dylla..bile baca cite ni ngan hubby, kami sekeluarga doakan dylla akan cepat sembuh..insyaallah kuasa tuhan dylla akan sembuh..atul dulu pernah berada di tempat dylla..tapi penyakit kite berbeza coz atul melibatkan buah pinggang..dulu, spital ni dah macam hotel wat atul..asyik kuar masuk..paling kurang pon 1 minggu dok kat spital sampaikan nurse2 dan doktor2 dah kenal ngan atul ni..atul pernah dimasukkan tiub ke dalam saluran kencing hingga ke pinggang selama 4 bulan..sakitnya tuhan jelah yang tahu..mase permulaan operation doktor ader bagitau tentang kemungkinan2 yang akan berlaku..bile kwn ngan hubby mmg atul cite kat dier yg takot peluang untuk dapat anak tu ssh..tapi hubby kate dier sanggup terima ape jua yang terjadi coz dier dah pilih atul untuk menjadi isterinya..atul ikut je ape cadangan dari doktor dan selama 2 tahun lebih atul wat treatment dan kuasa Allah atul sembuh walaupun sakit tu kadang2 datang..mase first peknen mmg atul wat check untuk buah pinggang ni balik tok pastikan everything in ok...alhamdulillah sekarang ni rezeki atul utk peknen kembali..syukur sangat2 dapat hubby coz bukan senang org laki nk terima kite dalam keadaan yang ssh nak dikate...

so, dylla tabahkan hati, banyakkan berdoa, dan ikut ape nasihat dari doktor..insyaallah semuanye akan ok..bersyukur kerana dylla telah mempunyai zuriat sendiri..jangan banyak2 sangat pk coz tu yang akan wat kite makin tak sihat..

Mummy Wafiq said...

Dilla..
wpun kite xpenah jpe tp june rs kita cam da kwn lame..sama mcm member2 blog n fs yg lain..syukur sgt kenal ngan kwn2 sume.dilla bnyk2 sabar yer..kami semua ada utk beri sokongan kt dilla.just cont n flw ur treatment.insyaAllah..mudah2an semuanya akan kembali spt biasa..

Ain said...

salam perkenalan dila..
tabahkan hati dalam menjalani dugaan ni. Sofea perlukan dilla..Ain doakan semoga dila sihat kembali..

mr and mrs azman said...

Salam dila..sedey nye ann baca cerita dila kali ni..tp ann tau dila seorg ibu dn isteri yg sgt tabah sbb tu Allah beri dila ujian seperti ini.Dia tlalu sygkan dila sbb tu ujian dtg.jgn berenti berdoa agar kita x xputus asa pada-Nya.Ann doakan dila akan sihat semula seperti dulu.take care dear!

NURADILLA AZIZAN said...

faizura-thanx dear

ina-thanx yer ina...

ieda-thanx ieda sudi berkongsi rasa..bkn nk buat ieda sedih tp sekadar luahan hati dilla..tq dear

natt-thanx atas semangat yg natt berikan dan doa dr natt..dilla perlukan sokongan dr semua...sori klu menyusahkan..

atul-owh atul pun pernah melalui saat2 yg menyedihkan la ek..moga dilla sekuat atul..thanx atul..wlupun kita baru sekali bjumpa tp atul selalu amik berat kt dilla n sofea..bertuah dpt kwn cam atul..tq dear.

june-thanx june..mmg dilla bertuah kenal semua mmber2 blog yg sgt2 prihatin..cam june jgk..wlupun kita xpnah jumpa tp dilla hepi ada mmber cam june dan yg lain2...tq dear atas doa yg diberi..

ain-tq ain..wlupun baru kenal ain sudi berkongsi rasa ngn dilla..tq dear

nur rabiatul adawiyyah said...

bagi atul semua yang baik ngan atul aderlah kawan atul..dylla aderlah kawan atul gak..ibu atul selalu pesan..ape2 pon kite kena kuatkan mind kite..jangan set dalam diri yang kite ni sakit..kite perlu jadik macam orang lain...

.:.:ArMiZa:.:. said...

salam kak dilla..

miza doakn akak cepat sembuh.
sma2 kita b'doa semoga perjalanan hidup kita nnt dipermudahkan oleh Allah S.W.T.

diharap akak dan keluarga tabah menerima ujian dan dugaan dr Allah S.W.T.

SuZiE said...

salam dilla.. sedih baca entri ni.. semoga dilla tabah menghadapi dugaan..

Lisa Ineles said...

hi sis..akak baru buka blog arini...sedeynya baca entri dilla ni...apap2pon akak doakan dylla tabah demi sofea...akak ada kalo dylla nk bercerita....be strong k..

Mummy_Sofea said...

armiza- thanx dear atas doa miza 2..

suzie-sori bt suzie sedih..anywy tq dear

Mummy_Sofea said...

kak lisa-thanx a lot kak lisa..akk dilla da anggap cam kakak sendiri sbb selalu ambik berat...tq sis

NURUL said...

dyla..
smg tabah dgn ujian Allah....
take care of sofea ya...
setiap saat bersama anak adalah saat yang paling berharga...

Mummy_Sofea said...

thanx nurul...mmg dilla kena tabah demi sofea..tq dear

SHIMA said...

salam,shima doakan akak tabah menghadapi ujian dan dugaan.. insyallah,kami sekeluarga doakan kesihatan akak..aminn..

Mummy_Sofea said...

shima-thanx dear doakan akk..

Resthour said...

Sedih baca entry ni...
sabar ye dilla
Moga Allah jd kan dilla seorang yg tabah dan mendapat balasan yg setimpal suatu hari nnt
moga sofea jd anak solehah

Mummy_Sofea said...

thanx resthour.