www.e-referrer.com

Wednesday, February 24, 2010

PENGUMUMAN!!..PENGUMUMAN!! Saper nak join..





Apa pengumuman yang mummy nak buat ni..macam kecoh jer mummy ni kan...ermm ingat tak entri mummy sebelum ni pasal diet...memandangkan mummy nak misi mummy tercapai bulan 5 ni mummy nak ajak saper2 yang tengah semangat nak diet untuk join mummy dan kawan mummy ibu_mia ni berdetox...idea asal datangnya dari kak zel..tapi telah di gubah ideanya oleh mummy dan ibu_mia yang tengah bersungguh-sungguh nak kuruskan badan..so we olls ambik keputusan nak ajak uolls yan
g berminat join sama...

mesti nak tau hadiah baru nak join kan...camni..konsep detox we olls ni bukan semata2 hadiah tapi balik pada tujuan asal nak meramaikan dan memberi semangat sesama kita...maybe ada yang kata mummy tiru contest kak zel ni...ok mungkin ada persamaan tapi disebabkan mummy xleh nak join contest kak zel mummy buatla program ni..tp bkn contest yer...lebih kepada program....so hadiah xla sebesar mana


ok sebelum nak detox mummy nak bagitau DIET PLAN menu dan apa yg perlu uolls buat sebelum detox..info ni mummy dpat dari ibu_mia...

before detox


Preparing yourself mentally and physically is very important to the success of this diet. A few days before you plan to start you should make sure you have done the following:

1. Make sure you are doing it for the right reasons and determine what you intend to achieve

2. Drink 8-10 glasses of water each day to prime the body to shed weight as well as perform detox activities. Absolutely NO CAFFEINE OR ALCOHOL

3. Stock up on foods you need for the next 7 days – fruits, vegetables, skim milk, lean meats/fish etc.

4. Weigh yourself, and of course, take the following very seriously.



DAY 1
Fruits. All fruits are allowed except bananas



DAY 2

Vegetables. Either stir-fry or salads. Start the day with one baked or boiled potato to make up for loss of energy from Day One. Upto one teaspoon of olive oil can be used as salad dressing today.


DAY 3

Fruits and vegetables – as much as you want. No bananas and no potatoes



TIPS

Day 3 is an effective way of combining days 2 and 3 and getting the benefits of both days. Your body chemistry is changing because you are not getting any refined carbohydrates, saturated fats, excessive sodium and artificial flavour enhancers and additives. Your body is getting completely natural nutrition – which will optimize the weight loss process.


DAY 4


Bananas and milk. You can eat upto 8 bananas and 3 glasses of skim milk to restore potassium levels
Day 4 is meant to make up for the reduced levels of calcium (from milk), potassium (from bananas) and carbohydrates and fibre (from bananas). Although you are allowed to have 8 bananas today, you might not have the craving to eat all the bananas.



TIPS

Remember, in addition to bananas and milk, you can also have “Wonder Soup” today. Start your day off with 2 bananas and a glass of milk. For lunch, have a bowl or two of the soup. The vegetables in the soup will give you a sensation of feeling full. You can have another banana for desert today. Do the same for dinner.


DAY 5

Protein and Tomatoes. You can have a piece of meat/fish either grilled or baked for lunch and dinner with tomatoes.

Today is the day to make up for all the protein in your system. The meat will give you protein and if you consume fish, you will get your share of Omega 3 Fatty acids which do wonders for health. The tomatoes give you fibre and minerals – in particular lycopene which is a super-food for the human body. Eating the tomatoes will also aid in flushing out the system

TIPS

Day 5 will go by smoothly if you enjoy eating meat or fish. Vegetarians can substitute with tofu which is a rich source of high quality vegetable protein. Start your day with Wonder Soup or slices of tomatoes with salt and pepper. For lunch and dinner you can grill or bake the meat/fish/tofu. You can have this with the “wonder soup”. Try to eat cold water fish such as Salmon or Tuna – both of these are excellent sources of protein and contain the high levels of Omega 3 Fatty acids beneficial to the body. Omega 3 Fatty acids are one of the few compounds that the human body does not produce on its own hence it is essential to get it from an external source.
Remember to eat 6-8 fresh tomatoes today.

DAY 6

Protein and vegetables. Same as Day Five except, add more vegetables either in salad or stir fry form

Day 6 is a lot like Day 5 – only that you need to eat as many vegetables instead of restricting yourself to tomatoes.


TIPS

You can eat your meat/fish/salmon with vegetables (stir-fry or salad) and “Wonder Soup”. By now, your body is well under way with the weight loss and you will notice a difference in the way you feel and how your clothes fit today.



DAY 7

Fruits, vegetables and juices. Consume an assortment of fruits, vegetables and vegetable juices. Half a cup of brown rice is optional – but not recommended. You are now on your last day of the diet. You might feel a little weak this morning because your body has not consumed too much carbohydrate in the last 2 days. Today, you can eat fruits, vegetables and vegetable juices. Brown rice is optional but not recommended if you want to see weight loss.



Ok kesimpulannya makanan untuk uolls amalkan semasa proses detox adalah hanya buah-buahan / sayuran / bijirin dan ikan atau ayam yg hanya dipanggang/bakar atau rebus...sila take note yer...kalau nak makan nasi boleh dalam kadar minimum..sbb kita buat detox 7 hari...tiada paksaan..kalau xmakan lagi bagus...



kalau uolls xikut jadual tu pun xper janji makanan yg uolls ambik mesti berasaskan dalam menu yg diberi yer...tak nak yang berlemak dan berminyak..


3 hari yang tak detox tu terpulang uolls nak makan aper janji uolls jaga pemakanan dan maintain berat.ingat yer tujuan program ni untuk kurangkan berat dan mencapai misi uolls k...



ok meh tgk syarat2nya dulu...


1) Terbuka pada semua yang bersungguh2 ingin kuruskan badan xkira berat anda berapa yer..yang penting berapa banyak berat yang akan turun mulai dari tarikh detox sampailah penghujung program..(sila bagi komitment pada yang nak join yer) dan mempunyai blog

2) Tiada yuran sebab hadiah pada yang berjaya nati mummy yang akan sediakan iaitu sekotak SLIMMING AMPOULE berharga RM80..Kalau ada penaja lain pun mummy alu-alukan..kalau ada rezeki maybe dapat hadiah yang lain jgk yer...hadiah akan di update sekiranya ada pertambahan..




3) Program Detox bermula pada 1/3/2010 - 31/05/2010..
tempoh detox selama 63 hari..


4) Detox selama 7 hari berturut-turut dan akan berehat dari detox 3 hari selepas 7hari berdetox...kecuali kalau hari detox jatuh pada hari Sabtu dan Ahad...ini bagi membolehkan sesiapa yg ingin menghadiri majlis pada hari tersebut cth kenduri...tapi wajib sambung untuk cukupkan 7 hari..(mummy xnk bebankan uolls untuk program detox ni okey..mummy nak suma enjoy berdetox)


5) Wajib letakkan menu 7 hari berdetox..tanpa gambar pun xper..janji update..tak kira nak update setiap hari atau setiap hujung minggu...


6) Wajib attachkan gambar timbangan uolls setiap minggu selepas 7hari berdetox..attachkan jgk piccas uolls yang terkini dengan timbangan pada permulaan join contest ni yer..


7) Peserta program yang tidak cukup detox 7 hari seminggu secara automatik akan terkeluar daripada program ini...Sila jujur kalau ada yang terkantoi tak berdetox ok..


8) Bilangan peserta hanya 10 orang (sekiranya mendapat sambutan, peserta hanya di hadkan kepada 20 org sahaja)..ini bagi membolehkan mummy memantau setiap peserta..

9) Peserta dengan penurunan berat paling banyak layak menerima hadiah dari mummy..

10) segala produk untuk mempercepatkan proses penurunan berat dibenarkan...


ok rasanya ni jer kot syarat2nya...Tapi kalau uolls ada nak tambah atau tegur lehla komen kat bahagian komen yer...mana tau uolls tak paham ke..nak tambah apa2 ker..mummy sila kan idea2 dari uolls nati mummy akan update later... ok pada kak zel..sori kalau mummy tiru idea program akk yer...mummy buat program ni sebagai teman mummy untuk mencapai misi mummy bulan 5 ni..nak masuk program kak zel xlayak... so uolls yang nak join sila tinggalkan nama n link blog korang kat komen ek...senang mummy nak update peserta nati.. so kalau uolls rasa mampu silala join program ni..tapi pada yang nak join pastikan serius ok..



Akhir kata dari mummy



SELAMAT MENJOINKAN DIRI DALAM PROGRAM DETOX 7 HARI..





24 comments:

cik EPAL said...

sounds intresting :)

Mummy_Sofea said...

cik epal- jomla join..xkira berat berapa janji berapa berat yg dapt diturunkan...

Inora Putri. said...

nak join! interested! =D

Sherry said...

wow.. sound fun :)

also hve giveaway sini
http://mymomsbest.us :)

Mummy_Sofea said...

inora- klu betul nak join just cnfirmkan yer..bagi link blog..nak update nati..

sherry-tq..

Inora Putri. said...

mcmane nak confirmkan? terus update blog?

Mummy_Sofea said...

inora- just bagi link ur blog n nama jer..update blog bila start nati...just alert my annoucement k dear..

Inora Putri. said...

ok, name i inora putri, blog is http://itsnoralaa.blogspot.com.

kalau dh start bgtau yeh. thanks! excited nih!

Mummy_Sofea said...

ok inora..dilla da take note k..nati da dekat tarikh i will inform u k..

noradzlina.kamdani said...

wow..sy sokong dr jauh le...kali nih mcm mls nk DETOX...zel nye pung xjoin ler... tp nnt le sy fk lg nk join ke x.......................

si hitam maness said...

berminat!cmana nak join ni?

Mummy_Sofea said...

si hitam manis- sila tinggalkan nama dan link blog yer..untuk saya update peserta..tq

LoVEaQshA said...

Dilla leh join lagi x??cam menarik jer lau wat camnie baru betul2 rs nak diet,lau x olok2 jer~!!

Lau bole lagi,zura nak join yer..

Mummy_Sofea said...

zura boleh...ok dilla da masukkan zura dalam list yer...tq...nati da start dilla inform ok

wanie @ suzie said...

wohhooo sy org pertama yg sokong idea nih...jom la kita beramai2 menguruskan badan...hehehe

eynda said...

Gud luck utk peserta....buat masa ni tak boleh nak join mana2 detox program lagi...gastrik on & off...nak rehat dulu...thanks for inviting ya :-)

Mummy_Sofea said...

wani-sama2la kita kurangkn berat yer...tq bg idea

eynda-its ok..tq

Nieja said...

nak join leh..ehehehe

Mummy_Sofea said...

nieja klu nak join bleh jer..bagi nama n link tuk cnfirmkan k

Ieda said...

gud luck sume yer..ieda xdpt nak join..takut ganggu production.....huhuuhuhu

tiemc said...

mau join..kalah menang xmau kira..mau join juga...janji semangat beramai ramai menguruskan berat badan..ooyeahhhh....eh,leh join lagi ke x nie???

Mummy_Sofea said...

tiemc-boleh jer nak join..yg penting tarikh tamat program still sama k...nati tinggalkn nama n link n terus update k..tq

tiemc said...

dilla..tiem cmform join tau...

nadia said...

salam.....nk join..still ade kosong lagi tak...safa dh try detox utk 7hari..mmg best..n now nk wat lagi..n sambil tu join progrm ni...

harap2 sgt dpt join..safa serius nk kurus kali ni...

http://inspirasidiet.blogspot.com