www.e-referrer.com

Sunday, March 7, 2010

Update Menu 7 hari Detox

salam uolls...sori mummy baru update menu...ingat nak buat semalam..tapi semalam balik umah pun da lewat...so mummy curi masa jgk tuk share menu detox mummy...

menu ni mummy da buat dari minggu lepas lagi...sebelum ni saja try buat...alhamdulillah hasilnya tak mengecewakan...

okla kita terus pasal menu jerla yer...tapi tak semua menu yang mummy capture gambar k..tgk pada mood rajin la...hehe..ok2..tak nak citer panjang2...nak kejar masa ni...


Plan diet day 1 - Isnin

Breakfast - 1 cawan jus apple...






Lunch- sup tomyam sayur campur tanpa minyak...hanya sayur2an...




Dinner - buah orange sebiji




Nota penting - air 1 liter sehari wajib...




Plan diet day 2 - Selasa


Breakfast - biskut oat 2 keping dan sebiji buah orange ( sori tak tangkap pic)


lunch- ikan bakar dan buah orange



Dinner - sup sayur campur dan air mineral 1 liter sehari



Plan diet day 3 -Rabu


Breakfast - biskut oat 2 keping dan sebiji buah orange



Lunch - ikan bakar dan sayur kobis




Dinner - sebiji buah orange dan 1 liter air sehari


Plan diet day 4 - Khamis


Breakfast - Biskut oat dan segelas milo


Lunch - ikan bakar dan sayur


Dinner - susu soya dan buah orange



Plan diet day 5 - Jumaat

Breakfast - 2 keping biskut oat dan soya


Lunch - sup tomyam sayur campur


Dinner - 1 biji buah orange dan susu soya



Plan diet day 6 - Sabtu


Breakfast - Biskut oat dan segelas milo


lunch - sebiji buah orange


Dinner - 2 keping biskut oat



Plan diet day 7 - Ahad


Breakfast - tak sempat makan sbb nak rush pegi uitm shah alam..kutipan surat tawaran bersama student...just minum air mineral



lunch - pihak universiti sediakan makanan tapi mummy just makan buah orange dan sayur



Dinner - 2 keping biskut dan segelas air milo


ok selain mummy pantau makan, mummy buat jgk :-


- sauna 3 kali seminggu selama 40minit


- jogging sebelum pegi keja dr pukul 5pagi- 5.40pagi..lebih kurang 40minit...


- ok buat peserta program atau pembaca yang nak kurangkan berat badan leh join The Biggest Loser Club sebab kat sini dia ajar cara diet dan kita boleh pantau apa yg dimakan dan dapat kira penurunan berat setiap minggu...mmg bagus web ni...tryla join..sbb mummy da join




ok la sebelum menutup entry..ni piccas terbaru mummy pada 6/3/2010...time ni ramai yg tegur mummy nampak susut....sangat hepi....ishhh tapi lum capai target...tak leh hover ok...pada peserta program jalankan tanggungjawab anda ok...da..














11 comments:

Diarihatiku1976 said...

waduhh... cubaan....akak akan cuba ikut menu diet ni...

ch@ said...

aduiii dilla, penuh disiplin. kalo kite la amek menu dilla ni, mau gigil kaki sbb lapa :D tapi tgk pics dilla nmpk susut suda :D

kedaigambarkami said...

salan, eh papan pemotong tu sy pon ade :)..btw,support us please..jom join contest menarik kat my blogshop, infantino toy, dan lain2 hadiah menarik utk dimenangi!

catlina
KedaiGambarKami
Johor Photographer

tiemc said...

dilla..if tiem punya ada problem or xmenepati program nie please tegur tau..nnti tiem tau apa yg boleh & xboleh ye..

Mummy Aqil said...

tgk menu detox mmg mencabar nih. tp dilla mmg sgt2 kuat smgt. ila doakan dilla berjy k.

Mummy_Sofea said...

diarihatiku- kak tryla kena kuat semangat....gudluck

Mummy_Sofea said...

kedaigambarkami- insyaallah

Mummy_Sofea said...

cha- ala cha da kurus..xmo buatla...nati kering plak...hehe...

Mummy_Sofea said...

tiemc- ok nati dilla bagitau..stakat ni ok jer

Mummy_Sofea said...

ila- tq darl...mmg kena kuat semangat..walaupun mula2 susah giler...tp da biasa da skang klu xmakan pun....tq doakan dilla

SHIMA said...

aduh,kalau shima ar pengsan kot...x makan je dh lapo...ekeke

tahniah kak...walaupon x join,tp nk gak ar try mcm ni...