www.e-referrer.com

Tuesday, March 23, 2010

salam terakhir atau seketika...


Sampaikan salam buat semua


Salam terakhir salam teristimewa


Kepada kau yang tersayang


Pada teman yang ku kenang


Pemergian ku ini tak dirancang Usah bertanya mengapa aku


Mengucap salam terakhir kepada mu


Kerna waktu berputaran


Bimbang tak berkesempatan


Melahirkan kerinduan terhadapmu




lirik kat atas ni menggambarkan apa yg mummy rasa sekarang ni...mungkin ni kali terakhir mummy berblog atau mungkin mummy berehat seketika dari berblog...mesti ada yang tertanya-tanya kenapa kan? mummy tau ada yg suka sgt tgk blog mummy sbb ada yang bagitau mummy.....pada yang suka terima kasih tak terhingga kat uolls..mummy sayang uolls...tapi ada jgk yang membenci dan xsuka mummy berblog walaupun mummy xtau saper kerana hanya bertopengkan Annon ajer..

so nantikan entri mummy yang seterusnya yang mungkin entri terakhir...mummy akan bagitau kenapa mummy buat keputusan ni...mungkin ada pihak yang akan suka dgn keputusan mummy ni...berundur xbermakna mummy kalah...tapi mummy nak rawat hati yang luka...yang mummy rasa xdpt nak tahan lagi....

pada peserta 7hari detox teruskan usaha..mummy akan pantau dari jauh...dan pemenangnya akan mummy bagitau kemudian tapi mungkin bukan kat blog tapi mybe melalui email uolls k...

so okla mummy xdapat nak tahan sebak ni...tunggu entry seterusnya k...



37 comments:

nurulazham said...

nape ni dylla..isk2...nurul ske bace blog dylla...

Mummy_Sofea said...

nurul..nati dilla citer yer..tunggu next entri...tq nurul sbb suka bca blog dilla...

NORSUZILAWATI ZAINOL ABIDIN said...

salam...sy br lg berblog n br lg follow blog akak...suka sgt tgk blog akak...jgn la kirim slm terakhir..

Mummy Aqil said...

dilla dear.. jgn la gitu. kalu dilla stop means dilla ngalah dgn itu org. xsyiokk la pasni xdpt tgk sofea beraksi or menu2 detox. wuwu

ch@ said...

hhhuaaaaa...nehi-nehi. ngape-ngape? waaaaa....

Mummy_Sofea said...

ila- nak bt camner..klu ni bleh membahagiakan org tu dilla rela undur diri dari dia duk bt doso kering...

suzilawati- tq dear sbb sudi follow blog akk...klu ni jln terbaik mybe akk kna bt kptusan berat ni

cha- nati tunggu next entri k

Wife to Firdaus Ghazali said...

dylla...jgn cmtu...byk2 sabar...azie fhm perasaan dylla...mmg sakit bila dihentam si ANON...bila azie kena pun...abis mati jiwa nih nak berblogging...dylla kuatkan semangat ye...sementara nih dylla rest dulu...x yah nak ngalah dgn segala ANON...Dorang tu sbnrnya jeles ngn kebahagiaan kita...

Mummy_Sofea said...

azie- tq azie..dilla da tak tahan da azie..setiap kali entri baru msti dia tinggalkan komen yg mnyakitkan ati...sbb tu dilla bt invesible dulu..nak tapis komen2 yg xmanfaat ni...nati next entri dilla akan tunjuk suma komen2 si annon ni..sgt2 mencabar kesabaran n mmg jiwa dilla sakit untuk berblogging...

Normaliza said...

Akak suka baca blog dila. Cuma tak tinggal komen je :) Nape tetiba nak brenti berblog pulak? :(

noradzlina.kamdani said...

slm, pe pun keputusan awak...tu hak awak..tp sbg kwn blog (ye le kite kenal pun sbb sama msuk 99HTN sbb zel kite jumpa w/pun dlm alam maya), tp klu bole la...sekali sekala blogging yek...sy akan tunggu awak buat n3 lg...jgn tidak tidak yek

Mama Amin said...

dilla..jangan2... berhenti b'blog.. sedih la mcm nie.. ieza pun bljar b'blog dr dilla.. klu dilla x truskan ieza mcm mana..huhuhu.. :(

Mama Kyra said...

dila,ala toksah la layan ckp2 org tu..cm tk bestla plak..eja uat blog pn sbb tgk dila uat blog..pasni dh leh tau la pkembangan sofea,dila..

syazana said...

la....jgn la mcm tu dylla..knp dan mengapa??? ana suka sgt tengok & baca blog dylla...nak dikata hampir setiap hari ana terjah blog dylla ni... huhuhu jgn cepat putus asa....org tak kan senang bila kita bahagia...ada je persaan iri hati+cemburu tau....itu la di namakan kehidupan dylla..apa2 pun ana tetap bagi semangat kat dyla.. syg dylla juga...jaga kesihtan diri tu yea...:) :(

s.h.a.d.h.i.a said...

ala dilla, buat pe nak pening2 pikir pasal orang.. tu blog dilla, dilla punya suka laa.. jangan stop laa.. ok dear.. :)

Cerita Cici said...

Ala dilla....biar je org tu...ramaiii suka blog dilla termasuk cici ;)

Ieda said...

naper ni dilla

Mamadam said...

la sape plak yg busuk ati ni dilla??nat suke sgt bace blog dilla..kalo dilla stop rndu la nk dgr citer dilla n family..lg2 bb sofea...alah blok je si annon tu..bese la mulut tempayan yg gadang tu pn blh tutup tp mulut org yg comey lote ni pyh nk tutup dilla..rmi lg kwn2 yg sokong dilla..jgn putus asa k..

ieja said...

jgn la cam tu dilla..akak ni salah seorang peminat setia dilla tau..sentisa menunggu n3 baru dari dilla sbb nk tau perkembangan dila, sofea & life dilla...JANGAN KAU UCAP SELAMAT TINGGAL.....huhuhu

ibu_qaisara said...

nape leh jd cmni dilla..yana pn suka baca semua blog..xde plak nk kata mana2 blog..yana je xsmpat nk brblog..bz sesgt..apa2 pn sbr ye dilla..kwn2 masih ada disisi dilla..

Mummy_Sofea said...

normaliza- tq kak sebab suka baca blog dilla yg xseberapa ni...nati dilla akan ceritakan bila sampai masanya..

azlina- tq sbb support dilla...insyaallah klu sampai masanya nati dilla akn berblog balik...maybe..

ieza- hehe dlla ingat lagi masa ieza nak buat blog n tnya dilla...bkn xnk..dilla suka sgt berblog ni..tapi ada sbb2 yg terpaksa untuk dilla bt keputusan ni..ala ieza ramai lagi kwn2 lain kan..

Mummy_Sofea said...

eja- susah tau nak bt keputusan ni sbb dilla syg blog dilla...tp dilla nk rest sekejap sbb ada insan yg xsuka ngn blog dilla...dilla xkisah klu nak hina blog ni atau dilla tp bkn famili dilla nak2 sofea...

syazana- ana..tq sbb sudi baca blog dilla...dilla syg semua kwn2 yg support dilla...tapi ni keputusan yg terpaksa dilla bt...tq dear

shadia- mmg dilla mula2 malas layan tp kesabaran dilla ada tahapnya...rasa down bila setiap entri dihentam oleh org yg dilla hanya kenal sbgai annon

Mummy_Sofea said...

cici- tq cici...terpaksala ci..klu ci baca entri dilla nati msti ci pun xsanggup nak berblog lagi...

ieda- nati dilla cerita next entri k..

natt- tq natt..dilla sedih sgt sbb dilla berblog cam org lain gak naper dilla di hentam cam ni...dilla akan publish nati satu2 komen dr si anon n natt leh nilai sendiri betapa hancur hati dilla ni..

kak eija- tq kak sbb sudi baca blog dilla...keputusan yg berat tapi dilla terpaksa buat..

yana- tq yana..2la nak berblog seronok..kadang2 xder masa pun nak gak berblog..cam yana cikgu mmgla bz...nati dilla citer next entri k..maybe entri terakhir sebelum dilla merehatkan diri dari dunia blog ni..

Azlina Ibu Alisha said...

kesian dilla..anggap ni sbg dugaan hidup yer utk mbuatkan diri dilla lebih tabah..utk annoy tu,ingatla wlpn org mungkin xtau siapa dia..kalo dilla xmaafkan dia..smpi mati die tanggung dosa tu..
ina pon suke bc blog dilla..suke tgk pic dilla yg manis2 tu..
be strong!!

Anonymous said...

salam akk..pg2 buka blog akak ari ni jd sebak trs tau...mcm ada rs kehilangan pasni..sedih la akak kalu akk stop brblog..jng la ucap slmt tinggal pd kami suma..abaikn je komen2 org yg busuk ati ni..rose dh aggap akak role model rose tau..rose g blja cupcake pon coz tgk semngat akak yg sntiasa kuat bt apa shja so rose tekad rose pon boleh jd sperti akk gak..pasni ilang la smngat rose..tlg akak jng ilangkn diri..;( (rosemiza-damia)

Rizziela said...

Sabarlah dila...

Tak sangka..dalam alam maya pun ada orang berdengki kan? kenapa nak berdengki sesama sendiri? bukan ker kita berblog ni sekadar suka-suka?

Mungkin orang itu jeles kot dengan apa yg dila ada agaknya..

Ain said...

kenapa la ada org x leh tgk org seng.. klu dia rs tergugat.. x yah la kaco.. blog ni kan laman peribadi kita.. dyla, kuatkan semangat k... hope dpt tau perkembangan dyla n sofea dr fb.. x mo sedih2 tau.. nnt rosak make up.. ;)

Nieja said...

la nape nie dylla..nieja br lik kusus..bace2 blog dylla gini..aduhai sedihnye..
xpela, dylla rehatla dulu kalo bende tu sgt2 menyakitkan hati..nanti bile dylla da ok, kite start smule ok..

Mummy_Sofea said...

ina- dilla xpenah rasa down mcm ni tau..da lama sbr ngn si anon ni..so ni jln terbaik...tq sbb suka bca blog dilla...dilla pun selalu terjah blog ina...tgkla klu hati dilla terbuka balik nak berblog..insyaallah..tq dear

miza- Ya Allah miza..sedih bca kata2 miza ni..betul2 xsangka ada jgk yg jadikan akk ni role model..sapela akk ni dik..klu x nape ada yg xsuka kan..miza teruskan minat miza dgn cc k..kat fb pun kita still leh contact...tq dear..nak nangis da rasanya...

Mummy_Sofea said...

rizziela- 2la xsangka niat dilla nak berblog ni jadi musuh plak tuk someone..sedih tp realiti...apa yg ada kat dilla ni yg org tu nak jeleskan..dilla bkn kaya raya..bkn artis...so xder sbb nak jeles...

ain- tula realiti perangai manusia..bkn senang nak buat org suka kita..tapi xperla..dilla terima semua ni dugaan...insyaallah kita terus berhubung kat fb k...tq dear

nieja- insyaallah klu hati dilla terbuka nak berblog balik...klu x mungkin dilla stop trus asalkan xder yg sakit ati ngn dilla...

Hazlina Shahrel said...

ada jgk manusia busuk hati macam ni.. apsal la dengki tak abes2

dila jgn sedih2 ye...
nnt bila dah reda berblog la blk.. nnt dah jauh rindu nak baca2 tulisan dila..
nak jgk tau perkembangan fea jr tu..
jgn sedih2 ye..

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

dik, memang macam tulah hidup kita, ader yang suka, ader yang tak suka, sabar ajelah dik

nasazfrog... said...

la napa ni yang... apapun take care yeh..

shi3la said...

naper nak stop..buat private ler..kesian kawan-kawan yg setia disini..

SHIMA said...

ala,nape ni kak???

pedulikan je...dh namanya manusia,x lari dr iri hati,kata mengata,cemburu dsb...pekakkan telinga,butakan mata je...menci la org3 yg mcm tu...bz jg tepi kain org je...

Apapun,biar la Allah je yg membalasnya...Semoga org TU insaf atas perbuatannya...take care yer...mesti winduuuuuu ngn sofea

Nisa said...

salam kak dilla,

nape tibe2 jek akak cmnie...sedihnye, nisa diam2 duk jenguk blog akak everytime ade entry br even nisa sibuk...suke baca blog akak, rase happy je tgk life akak n family...pedulikan jela segelintir org2 yg x suke tu, biase la manusia ade yg dengki, janji ramai yg suke baca blog akak, tu dh ckup...harap akak truskan blogging k...best wishes..

tiemc said...

dilla..kenapa smai perlu off blog??ignore je sume..blog tiem pon kdg2 ada yg xsuka tp tiem wat xreti je..hopefully dilla kuatkan semangat ok..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

uiks...nape nak stop berblog...komen negatif tu biasa lah kan...orang memang sentiasa tak puas hati biler kiter lebih then orang lain suka blog kita...lantak la diorang nak cakap ape...takkan nak berhenti sebab diorang kutok2 kot...kiter tak salah...blog ni kiter yang create kiter punyer suka kiter nak citer pasala ape...kalo orang tak suka baca jangan la mai blog kiter...tol tak....dilla jangan sedey2 kami rakan blogger tetap sokong dilla untuk teruskan beblog k...jangan pikir yang negatif...biar ape orang nak kata...janji kiter tak kaco orang ...