www.e-referrer.com

Sunday, March 21, 2010

3 Series Birthday Giveaway - The Fact about E-car






yeay... sangat teruja nak join contest ahkak mummy ni...dulu nak join tapi masih lum ke arena blogging lagi..so pendam jerla...ha ni la saat2 yang mummy tunggu2...so mummy pun nak join contest sempena kak ecar ke arena 30tahun ni...walaupun xnampak pun yang kak ecar ni nak 30thn kan...jom tgk fakta2 tentang kak ecar...


3 Fakta tentang Kak E-car

Fakta 1- Rentetan perjalanan cupcake-car.blogspot.com


Oleh kerana kak ecar adalah sifu mummy dengan sukanya nak cerita fakta tentang hobi kak ecar ni iatu dlm bidang pastri...yang ni semua orang da tau kan...



fakta yg mungkin xramai yang tau...

-kak ecar memulakan hobinya dengan bercupcake-ing. Kak ecar ambik kelas cupcakes tu kat Sg Buloh pada hujung bulan Januari 2009...cupcakes pertama selepas menuntut ilmu adalah masa 29th bufday hubby kak ecar dan cukur jambul Alisha baby Ina iaitu adik ipar kak ecar..seterusnya menerima tempahan pertama daripada zura pada April 2009..hebatkan...


hasil kerjatangan kak ecar 1st time bercupcake-ing


-seterusnya kak ecar meluaskan lagi ilmunya dengan mempelajari ilmu membuat kek di loveliana pada bulan April 2009...



- Pada Januari 2010 kak ecar menuntut ilmu dalam pembuatan coklat pulak...lain daripada kek dan cupcakes..



- product terkini ialah 3 tier wedding cake steam buttercream yang kak ecar pelajari pada Januari 2010 juga daripada kak liana..kiranya walaupun kak ecar ni da pandai n kreatif tapi dia terus belajar dan belajar untuk kembangkan bisnessnya...congrate kak ecar...






Fakta 2 - Seorang wanita yang pandai bergaya a.k.a vouge...


Disebabkan mummy memang sukakan kecantikan so mummy nak buat fakta tentang kak ecar seorang wanita yang sgt pandai bergaya..mummy panggil kak ecar ni vougeh gitew.....( ni fakta okey bukan bodek)...yang ni semua pasti tau kan...meh mummy tunjukkan dengan bukti sekali..kot2 ada yang terlepas pandang...








fakta yg mungkin xramai yang tau...

kak ecar ni peminat majalah Glam..kak ecar penah kata setiap bulan wajib beli majalah ni...dulu kak ecar melanggan jer majalah ni tapi bila selalu xder rumah n bila posmen hantar majalah ni selalu rosak sbb tu kak ecar beli jer setiap bulan...so kat rumah kak ecar siap ada rak yang tersusun rapi semua majalah2 ni..banyak giler... xheranla kalau kak ecar ni pandai berfesyen...sampai korang xkan percaya yang kak ecar ni pernah memiliki badan yang chubby tau termasukla mummy...ni buktinya..so kalau nak tau camner kak ecar leh langsing skang ni ialah kak ecar selalu swimming...




Fakta 3- Kisah Kejayaan penyusuan Kak Ecar untuk Eiymann..

Fakta ni mummy pasti semua yang mengikuti kak ecar tau tentang kejayaan kak ecar menyusukan Eiymann secara exclusive tanpa susu formula sehingga ke hari ini dan Eiymann da nak 3thn da....ramai yang jadikan kak ecar ni inspirasi termasuk mummy..so kak ecar adalah Breastaurant untuk Eiymann tak kira di mana... kak ecar akan direct breasfeed si Eiymann....



see..selamba jerkan..sgt kagum...



fakta yg mungkin xramai yang tau...

walaupun kak ecar ada gadget2 untuk merialisasikan lagi misi BF ni seperti pam.. tapi satu gadget yang kak ecar mmg xpernah ada dan xpernah guna...nak tau apa? WARMER...ha kak ecar mmg xpernah beli warmer tau walaupun dia ada gadget2 penyusuan yang lain...selalunya BF mom mesti ada beli warmer..dulu ingat nak tnya pendapat kak ecar pasal warmer tapi kak ecar kata mmg dia selalu BF direct jer..sebab taska Eiymann dalam kawasan tempat keja kak ecar jer...so sebab tu kak ecar xperlukan warmer...




kalau nak di ikutkan mummy nak bercerita lagi tapi max hanya 3 fakta jer...so mummy xnakla hover plak kan....cukup la 3 fakta yang mummy rasa cukup menggambarkan siapa dia Kak Ecar...



Pesanan Buat Kak Ecar a.k.a Kakak Angkatku yang vogeh...

Sempena menyambut hari kelahiran Kak Ecar pada 25 March ni...adikmu nak ucapkan selamat ulangtahun yang ke 30 dan semoga kak ecar panjang umor dan terus maju dalam bisness dan dikurniakan cahaya mata lagi selepas ini...ini impian kak ecar kan?..dilla bertuah dapat kenal kak ecar sebab kak ecar banyak bagi moral support terutamanya tentang Bf sebelum ni...sampai dilla down pun kak ecar tetap tak jemu2 bagi support kat dilla..A big THANK untuk kak ecar....semoga ikatan antara adik dan kakak ni akan terus berkekalan..Amin..



so sebelum tu meh kita tengok penaja2 dalam giveaway ni...




: : cupcake-car : :



:: style-caR ::


myHPAfamily

so saper2 yang nak join leh la terjah blog kak ecar kat SINI...banyak hadiah-hadiah menarik menanti anda...
Dateline:
31 March 2010, 3pm





6 comments:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

komen dr ahkak VOGEHH:
okiess..LULUS..gud luck hokeyh!

p/s: sgt t'haru ngn fakta2 adik GLAM..hehe..tenkiu2..

Mummy_Sofea said...

kak ecar vogeh...tq..hehe
kalau ikutkan hati nak buat byk lagi..tapi nati org marah plak kan...hehe...apa pun kak ecar my inspiration...

Hazlina Shahrel said...

waa mendalam sungguh dila tau pasal kak ecar.. tahniah n gud luck!

Mummy_Sofea said...

lina- dilla selalu ym n calling2 kak ecar sblum ni...klu jumpa pun borak2 pasal dia...sbb tu tau...semua dari penceritaan kak ecar...simpan dalam ingatan...hehe tq lina...

Azlina Ibu Alisha said...

dasyat dilla ni..ina pon xtau sedalam ni wlpn kakak ipar..huhu malunyer..nk nyorokla

Mummy_Sofea said...

ina- hehe dilla kan adore kakak iparmu itew...so mmg selalu mengikuti perkembangan kak ecar..kalau la ada byk masa ngn dia nak jer soal siasat dia tau..ni pun x abis gali lagi pasal kak ecar...hehe