www.e-referrer.com

Friday, November 6, 2009

Mummy Join 99HTN...no. 20 contestant..

semalam mummy ada kata nak diet kan...mmg da lama nak diet tapi xder support sampaila mummy jumpa blog yg anjurkan contest 99hari tanpa nasi...tq kaseh..dilla tau pun dari kaseh...ikutkan da start 1hb..tp masa 2 da penuh..dia nak 99 contestant jer...tuptup ada yg tarik diri..so mummy dpt la join...tp mummy baru join semalam selepas dpt confirmation dr kak zel...so mummy barula sehari tanpa nasi...orang lain da 6hari...mcmana pun tarikh tamat 99HTN adalah pada 7/2/10...kena kuat semangat...mummy peserta no 20...tersangatla bersemangat nak join...

kak zel..dilla da antar pic harap2 memenuhi syarat..tp pasal timbang tu nati dilla akn beli yg digital k...permulaan ni guna jerla scale yg ada ni..tapi mummy xmain tipu ek..ni betul2 berat mummy pada 5/11/09....60kg..tgk betul2 ek..hehe..da lama da ada kt umah scale ni.. buat pembakar semangat...so pasni bykla entri mummy pasal 99HTN ni...jgn ada yg boshan ek...klu boshan jgn baca..ngeee...so kak zel...tq anjurkan contest pembakar semangat ni....

menu semalam untuk 99HTN...

pagi-mee goreng/air holick-

tgahari-mihun sup/air suam


malam-tomyam/epal/air milo



*****diet ni kena minum air 3ltr untuk maintainkan production susu...

doakan mummy berjaya sebelum 7/2/10 ek....


gambar pada 2/11/09..baru lagi yer...


berat pada 5/11/09..pun baru lagi...



8 comments:

Ieda said...

gud luck dilla....

Sitisifir10 said...

Gud Luck Dilla...saya tak join sbb underweigh sejak azali tapi kisah kawan2 yang diet dan menjadi hanyalah dengan meninggalkan nasi berbulan2 lamanya...kalau makan pun, sesudu dua...

Mummy Wafiq said...

dila...are u sure berat dila 60kg???tinggi dila brape?tp dila nampak kurus jer...

Mummy Wafiq said...

eh lupe plak nk tny...june nak join gak la..boleh kew??sempat lg x?

Mummy_Sofea said...

ieda-tq sama2 kita diet..

siti-ala siti da underweiht xperla...dilla dulu kurus pun sbb xmkn nasi...3bln xmakan terus jd 48kg tau...tapi kna g jog ngn sauna gak...dulu rajin g sauna...ni dilla da strt g sauna balik...hrp2 cptla kurus

june-yess very sure..timbang 2 da buktikn..dilla xtipu tau...klu x jgn hrp nk tinggl nasi..hehe...jomla join..ada 1 tempt lg

Azlina Ibu Alisha said...

Ibu alisha pon nk join..lmbt tau psl contest ni..tp cam dh penuh..huhu dah snap pic da

Hanna said...

gud luck dear...akak pun dulu mcm dilla gak..lepas bersalin bdn naik..tapi berkat fully breastfeeding dan bulan puasa hari tu dapatlah kembali pd asal..tapi amik masa 8 bln gak la..huhu..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

hadek-GLAM,

gud luck yerr.. kakak VOGEHH mmg x leh idup tnpa nasi.. mmg WAJIB mkn 3-4x per day..huhu..cume bdn jer x mo nk naik..maintain 34.5kg.. doc ckp high metabolisme..