www.e-referrer.com

Sunday, April 4, 2010

Sofea Da 9 bulan...

Da lama mummy tak bercerita pasal princess mummy sorang ni..alhamdulillah 3/4/10 genapla sofea 9bulan...macam2 kerenah da si kecik ni...rasa sekejap jer sofea membesar..

okla citer pasal perkembangan sofea skang ni plak...masuk jer 9bulan sofea da pandai nak berdiri tanpa dipegang..cuma belum menapak lagi,..tak berani lagi kot...hanya berdiri pastu duduk...happy sgt bila tgk sofea da pandai berdiri di usia 9 bulan...harap2 lepas ni sofea boleh menapak dan terus berjalan...senang skit keja mummy..kalau tak asyik nak berdukung jer...

sofea skang pantang tengok baby atau yg sebaya dgn dia..mesti geram nak cubit dan tarik rambut..kalau mummy xbagi abisla dia mengamuk..menjerit..aduyai sofea...abisla anak org sayang...BS sofea pun selalu mengadu yg sofea suka kacau org..xduk diam..mmg sofea skang xduk diam..asyik nak jalan jer panjat kerusi..da berapa kali jatuh pun mummy xtau..

tapi berat sofea semakin susut lepas demam campak aritu...dari 10kg da jadi 8kg jer...makin kecik da anak mummy..selain tu sofea da makin rancak merangkak...tapi merangkak dari sofea umur 5bln lagi...tapi skang da expert..hehe..klu nak tau sofea skang suka goyangkan badan bila dengar lagu cari jodoh dr wali band tu...mummy yg suka lagu tu xpasal2 sofea plak terikut2...tp sofea xpandai panggil mummy lagi..panggil papa jer..huhu...xper2 xlama lagi pandaila tu..hehe..ermm xmo citer panjang2la ek...so jom layan pic terbaru sofea di usia 9bulan ni k...



ni la pertama kali sofea berdiri tanpa dipegang...


aktiviti terkini sofea yg buat mummy xsenang duduk...


sofea yg akan tersenyum bila nmpak kamera..




Doa mummy moga Nur Sofea Aamilyn Bt Badrisham terus membesar menjadi anak yang solehah..Amin..




7 comments:

Rizziela said...

Wah! Tahniah sofea...cepat gak ni sofea boleh berjalan nanti...

Haziq masih belum berjalan lagi walaupun dah setahun..lambat sikit...bercakap ajer lebih

Ain said...

mmg anak mummy ni.. hihi, comel bila dia senyum...klu abg ahnaf jumpa, sure dia pun geram.. :)

noradzlina.kamdani said...

comel nye dak sofea....

ch@ said...

selamat sembilan bulan sofea...sama je perangai cikSofea ngn cikAuni ;)

Mama Kyra said...

wah dh besar dh ank dara mama ni..tk lama lg jalan la dia..

nur rabiatul adawiyyah said...

besar dah anak mak ni...mesti cepat dier berjalan nnti..kakak maisarah dulu setahun baru jalan..

Puteri Satu said...

alahai comelnye dia... cam mama dia jugak...comel...